Λαγάνα, ταραμάς, χαλβάς, θαλασσινά και οστρακοειδή, λαχανικά, ελιές, αλλά και φασολάδα χωρίς λάδι είναι μόνο μερικά από τα παραδοσιακά πιάτα της Καθαράς Δευτέρας, της ημέρας που σηματοδοτεί την έναρξη της Σαρακοστής.

Και μπορεί το ούζο και το τσίπουρο να έχουν την τιμητική τους, το κρασί όμως δεν λείπει από κανένα τραπέζι!

Τα σαρακοστιανά εδέσματα είναι αρκετά αλμυρά, λιπαρά και αρκετά όξινα αφού συχνά συνοδεύονται από λεμόνι. Για αυτό θα πρέπει να αποφύγουμε κρασιά με υψηλές τανίνες και πολύ αλκοόλ και να επιλέξουμε κρασιά με δροσερή οξύτητα, ελαφρύ ως μέτριο σώμα, αλλά και ιδιαίτερα αρωματικά.

Επιλέξαμε για εσάς 5 ελληνικές ετικέτες για να συμπληρώσετε το παραδοσιακό τραπέζι.

Κεχρή Δάκρυ του Πεύκου

Αν υπάρχει ένα κρασί που ταιριάζει απόλυτα με τον χαρακτήρα και τις γεύσεις του σαρακοστιανού τραπεζιού αυτό δεν είναι άλλο από τη ρετσίνα.

Το Δάκρυ του Πεύκου είναι η ρετσίνα που άλλαξε τα δεδομένα στην κατηγορία της, τοποθετώντας το παραδοσιακό ελληνικό κρασί πλάι στα εκλεκτότερα προϊόντα του παγκόσμιου αμπελώνα. Η πρώτη ρετσίνα με εντυπωσιακό δυναμικό παλαίωσης 10 ετών.

Παράγεται στη Γουμένισσα της Μακεδονίας από την ποικιλία ασύρτικο.

Τιμή φιάλης: € 15,40

Κτήμα Χατζημιχάλη Sauvignon Blanc Κρυόβρυση

Αρώματα γκρέιπφρουτ, πεπόνι, πράσινο μήλο και αχλάδι σε συνδυασμό με το ξύσμα λεμονιού, τα λευκά άνθη και τα βότανα συνθέτουν μοναδικά τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του Sauvignon Blanc του Κτήματος Χατζημιχάλη.

Ένα κομψό κρασί με τραγανή οξύτητα και ήπιο σώμα, χαρίζει ζωντάνια και ευχάριστη επίγευση ενώ τεριάζει απόλυτα με τα φρέσκα όστρακα και τους θαλασσινούς μεζέδες που κυριαρχούν στο σαρακοστιανό τραπέζι.

Τιμή φιάλης: € 12,80

Κτήμα Γεροβασιλείου Ξινόμαυρο

Παράγεται από την ελληνική ποικιλία Ξινόμαυρο, μια χαρισματική αλλά και απαιτητική στην καλλιέργεια ποικιλία της Μακεδονίας που εγκλιματίστηκε ιδανικά στο μικροκλίμα της Επανομής.

Έχει απαλό ροζ- σομόν χρώμα και έντονο αρωματικό χαρακτήρα με αρώματα εσπεριδοειδών (ροζ γκρέιπφρουτ), φρούτων του δάσους, κερασιού και φράουλας. Στο στόμα παρουσιάζεται πλούσιο, με πολύ καλή οξύτητα και ισορροπία, αλλά και μία έντονα αρωματική επίγευση (βύσσινο-κεράσι).

Τιμή φιάλης: € 17,20

Κτήμα Μουσών A.muse

Παράγεται στην Κοιλάδα των Μουσών του όρους Ελικώνα της Βοιωτίας από τις ποικιλίες Sauvignon Blanc και Μούχταρο. Ξεχωρίζει για το απαλό σομόν χρώμα του και τον ελαφρύ, φρουτώδη χαρακτήρα του.

Ταιριάζει πολύ με φρέσκα θαλασσινά, αλλά και πίτες χορταρικών.

Τιμή φιάλης: € 15,20

Κτήμα Σκούρα Peplo Ροζέ

Τρεις ποικιλίες, τρεις διαφορετικοί τρόποι οινοποιήσης. Το Αγιωργίτικο σε βαρέλια ακακίας, το Syrah ωριμάζει στις οινολάσπες του σε ανοξείδωτη δεξαμενή και το Μαυροφίλερο σε κεραμικούς αμφορείς μαζί με την φλούδα του για 4 μήνες.

Πέπλο. Μια λεπτομέρεια έδωσε το όνομα της στο κρασί. Οι φλούδες του Μαυροφίλερου προκειμένου να εμβαπτίζονται στους αμφορείς και να ελέγχονται, βρίσκονται μέσα σε ύφασμα, πέπλο.

Τιμή φιάλης: € 16,60

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Κλείσιμο
Κλείσιμο
Sign in
Κλείσιμο
Καλάθι αγορών (0)

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας. Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.



Currency